HÍRLEVÉL

Kecskemét2020 Cyclocross Országos Bajnokság a szabadidőközpontban
Esemény kezdése: 2020-01-12 10:00:00

2020. január 12-én vasárnap 10.00-15.00 óra között rendezik a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban (Tó Hotel felől) a téli kerékpársport legjobban várt, és a legtöbb profi versenyzőt felvonultató megmérettetését, a Cyclocross Országos Bajnokságot. A versenyen több helyi kerékpáros is rajthoz áll.

A Szeleshát Birtok Kecskeméti Első Sor Kerékpáros Sportegyesület az országúti és cyclocross (téli terepkerékpározás) egyik meghatározó utánpótláscsapata hazánkban. De a csapat nem csak az utánpótlás-nevelés területén jeleskedik, hanem évek óta számos eseményt rendez a régió, és immár az ország kerékpáros egyesületei és közösségei számára. A helyi és környékbeli megmérettetések mellett szerveztek már országos versenyeket országúton és terepen egyaránt. Utóbbiban igen nagy tapasztalattal bír a Szeleshát Birtok Kecskeméti Első Sor Kerékpáros Sportegyesület, ugyanis 2013-ban rendezték az első országos terepkerékpár-versenyt (akkor még supercross) a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban.

Kecskemét azóta is minden szezonban otthont adott a cyclocross sorozat egy-egy futamának (2017-2018-ban kettőnek is), de az egyesület idén szintet lép: városunkban rendezik meg január 12-én a Cyclocross Országos Bajnokságot.

Az országos bajnokság minden sportág legfontosabb hazai versenye. Így van ez a cyclcross szakág esetében is. Ilyenkor minden profi és amatőr harcba száll, hogy dobogóra állhasson, és magára húzhassa a bajnoki mezt.

A verseny nem csak a résztvevők, de a nézők számára is rendkívül izgalmas, ugyanis a pálya legizgalmasabb pontjai (meredek kaptatók, lejtők, mély homok, terepakadályok leküzdése) jól láthatók számukra, így testközelből élhetik át azt a küzdelmet, melyet a bringások vívnak egymással és az elemekkel. És mindezt többször is, hiszen a futamok több körből állnak.

Az OB különböző kategóriáiban sok kecskeméti versenyző is rajhoz áll. Esélyeikről Sáfár Tamás, a Szeleshát Birtok Kecskeméti Első Sor Kerékpáros Sportegyesület elnöke, edzője nyilatkozott:

- Több érmes helyezést várunk a helyi fiataloktól, és minden esélyünk megvan, hogy együtt ünnepeljünk, amikor dobogóra állnak. De szeretnék a teljesen amatőr, kedvtelésből bringázó embereknek is lehetőséget adni, hogy átéljék ezt az élményt a családjuk, a barátaik és a remek szurkolók előtt egy igazi versenypályán, kipróbálhassák ügyességüket és kitartásukat versenykörülmények között. Pörgős és nagyon látványos küzdelmet várok, mely után minden versenyző és néző elégedetten gondol vissza a Kecskeméten eltöltött időre - nyilatkozta Sáfár Tamás az esemény főszervezője.

A belépés ingyenes.

További információkért látogasson el az esemény weboldaláraFacebook oldalára.

Sok sikert kívánunk minden versenyzőnek!

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Forrás: Szeleshát Birtok Kecskeméti Első Sor Kerékpáros Sportegyesület

Az előző 5 hír

2019. 12. 23., 09:00   |   Akciós hófánk pálya napok

2020. január 1-től ÚJ HELYI HORGÁSZREND érvényes a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban, melyet itt érhetnek el.

A Benkó Zoltán Szabadidőközpont HÁZIRENDJE itt tekinthető meg, kamera szabályzata pedig itt.

Hírlevél feliratkozás
Amennyiben feliratkozik hírlevelünkre, hetente megkapja aktuális információinkat és programajánlatainkat.
A Hírös Sport Nonprofit Kft. „Elektronikus hírlevelek küldéséről és a „sütik” (cookies) kezeléséről” szóló adatvédelmi tájékoztatójában foglaltakat megismertem és elfogadom.
Benkó Zoltán Szabadidőközpont © 2017. | Minden jog fenntartva. | Impresszum | Adatvédelmi tájékoztató