HÍRLEVÉL

Téli séta a Szabadidőközpontban a Nemzeti Park vezetésével
Esemény kezdése: 2017-02-22 08:07:56

A Hírös Sport Nonprofit Kft. idén új programsorozatot indít útjára Évszakos séták néven, amelynek első programja a Téli séta lesz február 25-én, szombaton 14 órától. Az ismeretterjesztő sétákat a Kiskunsági Nemzeti Park szakmunkatársai vezetik.

Gilly Zsolt, A Kiskunsági Nemzeti Park oktatási osztályvezetője hangsúlyozta, munkatársaival fontosnak tartják, hogy a megyeszékhely természetes és természethez közeli területei, többek között a Benkó Zoltán Szabadidőközpont, egyre ismertebbek legyenek. Egyértelmű volt számukra, hogy a Hírös Sport Nonprofit Kft. megkeresésére segítő kezet nyújtanak, és közösen szervezik meg a hétvégi Téli sétát. Cél, hogy ismerjék meg az emberek a Szabadidőközpont kapcsán, milyen jelentősége van egy alföldi városban, egy viszonylag nagy területű összefüggő zöldfelületnek, ahol nagy kiterjedésű vízfelület is van. Ezek fontos szerepet játszanak, mivel párásítják a levegőt és az oxigéntermelésben is szerepet játszanak. Emellett segítik az aktív kikapcsolódást és pihenést.

Az osztályvezető emlékeztetett arra, hogy a Kiskunsági Nemzeti Park hosszú ideje törődik és foglalkozik a helyi védett jelentőségű természetvédelmi területekkel. A kecskeméti Szabadidőközpont parkjának védetté nyilvánításában kollégái az elmúlt években közreműködtek, emellett ajánlásokat is tettek egy olyan kezelési tervre, amely a terület fenntartásáról szól.

A Nemzeti Park osztályvezetője hozzátette: február vége a késő tél, vagy éppen a tavasz időszaka. „Valószínű, hogy a hétvégén már a korai virágzó fák és cserjék rügyeit meg fogjuk tudni figyelni, amely tulajdonképpen a természet ébredését jelenti. A fák és cserjék nemcsak mint élőlények kezdenek éledezni, hanem a hozzájuk kötődő állatvilág, elsősorban a madarak is megkezdik a tavaszi életüket. A cinegék, feketerigók már párokat választanak, kifigyelik maguknak a fészkelőhelyeket, és ezeket kezdik elfoglalni. A lassan elolvadó tó jegén elképzelhető, hogy különböző vízimadár fajok, például tőkésrécék is megjelennek.”

Az előző 5 hír

2017. 02. 15., 14:53   |   Téli séta a Szabadidőközpontban
2017. 01. 10., 10:34   |   Linartech Cyclocross Magyar Kupa

2020. január 1-től ÚJ HELYI HORGÁSZREND érvényes a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban, melyet itt érhetnek el.

A Benkó Zoltán Szabadidőközpont HÁZIRENDJE itt tekinthető meg, kamera szabályzata pedig itt.

Hírlevél feliratkozás
Amennyiben feliratkozik hírlevelünkre, hetente megkapja aktuális információinkat és programajánlatainkat.
A Hírös Sport Nonprofit Kft. „Elektronikus hírlevelek küldéséről és a „sütik” (cookies) kezeléséről” szóló adatvédelmi tájékoztatójában foglaltakat megismertem és elfogadom.
Benkó Zoltán Szabadidőközpont © 2017. | Minden jog fenntartva. | Impresszum | Adatvédelmi tájékoztató