HÍRLEVÉL

Újra Pump&Run Kecskeméten
Esemény kezdése: 2017-09-14 07:30:00

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület, valamint a Bács-Kiskun Megyei Tűzoltó Sport Club által közösen szervezett III. „PUMP&RUN” Országos Bajnokságnak a Benkó Zoltán Szabadidőközpont* ad otthont Kecskeméten, szeptember 14-én.

A verseny komoly fizikai és pszichikai erőpróbát jelent, alkalmas a teljesítőképesség határainak megismerésére. A verseny maximum ismétlésszámra törekvő fekvenyomásból (PUMP), majd teljes védőfelszerelésben egy gyorsan emelkedő dombra való felfutásból (RUN) áll.

A futó versenyszámot a versenyzők a Szabadidőközpont adta lehetőségeket kihasználva, egy hétszáz méteres pályán teljesítik. Egy 350 méteres sík és egy 350 méteres emelkedő szakaszt küzdenek le teljes tűzoltó védőfelszerelésben, 50 méter szintkülönbség után jutnak fel a Vízmű-domb tetejére, a „csúcsra”.

A tűzoltó erőpróbák jól szolgálják a tűzoltó közösségre jellemző jó kollegiális kapcsolatok erősítését és a mindennapok terheléseire való sikeres felkészülést is!

A versenyre az ország számos területéről érkeznek tűzoltó versenyzők: nők, férfiak több korosztályban.

A Kecskeméti Vízmű-domb vagy más néven a Benkó-domb, Széchenyi-város elnevezésű városrészében található, egy olyan mesterséges kiemelkedés, amelyet a mellette lévő csónakázó tó kotrásakor kitermelt földből emeltek 1976 és 1986 között. Helyi jelentőségű, védett természeti területnek minősül. A csaknem 49 méter magas kiemelkedés, eléri a 160 méteres tengerszint feletti magasságot, ezzel a térség legmagasabb pontjának számít.

Minden versenyzőt és érdeklődőt szeretettel várunk!

(bacs.katasztrofavedelem.hu)

2020. január 1-től ÚJ HELYI HORGÁSZREND érvényes a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban, melyet itt érhetnek el.

A Benkó Zoltán Szabadidőközpont HÁZIRENDJE itt tekinthető meg, kamera szabályzata pedig itt.

Hírlevél feliratkozás
Amennyiben feliratkozik hírlevelünkre, hetente megkapja aktuális információinkat és programajánlatainkat.
A Hírös Sport Nonprofit Kft. „Elektronikus hírlevelek küldéséről és a „sütik” (cookies) kezeléséről” szóló adatvédelmi tájékoztatójában foglaltakat megismertem és elfogadom.
Benkó Zoltán Szabadidőközpont © 2017. | Minden jog fenntartva. | Impresszum | Adatvédelmi tájékoztató